Chemotherapie

Haaruitval door chemotherapie

Chemotherapie of bestraling van het hoofd kan haarverlies veroorzaken. Na de behandeling kan het haarverlies snel gaan. Het is daarom belangrijk dat u zich tijdig laat informeren over de mogelijkheden van het dragen van een pruik of een mutsje. Uiteraard kunt u zich eerst wat gaan oriënteren.
Als u chemotherapie moet ondergaan, krijgt u vaak te maken met haaruitval. De geneesmiddelen (cytostatica) hebben invloed op veel actieve lichaamscellen waaronder die van de haarwortels. Uw arts kan vertellen in hoeverre haaruitval bij u zal optreden. De mate van haaruitval verschilt bij iedereen.

Luchtdoorlatend & natuurlijk

Bij haarinstituut Ria Dierking hebben we prachtige oplossingen voor mensen die chemokuren moeten ondergaan. Wij beschikken over een grote collectie confectie pruiken in echt haar en synthetisch haar.

Heeft u problemen met haaruitval?

Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.

Wij bieden verschillende oplossingen aan voor problemen met haaruitval door chemotherapie. Welke voor u geschikt is, is afhankelijk van meerdere factoren. Samen met u kijken we graag naar de voor u beste oplossing. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.
Onze lichtgewicht pruiken hebben een natuurlijke uitstraling en zijn luchtdoorlatend. Het is heel belangrijk dat de pruik goed en comfortabel zit. Ook knippen wij indien nodig de pruik passend bij uw gezichtsvorm. Het wordt zo geknipt dat het er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Niet van echt te onderscheiden!

Hoofdhuidkoeling of haarkoeling met een coolcap

Hoofdhuidkoeling of haarkoeling wordt bij chemotherapie wel gebruikt als een middel om haaruitval door chemotherapie te voorkomen. Bij hoofdhuidkoeling wordt de hoofdhuid tijdens de chemotherapie gekoeld met een coolcap, oftewel een ijsmuts. Die methode is echter niet altijd mogelijk.
Haaruitval door chemotherapie wordt veroorzaakt doordat de cytostatica de cellen die de haren vormen, beschadigen. Het haar wordt dan dunner, breekt af of valt helemaal uit. Door de hoofdhuidkoeling of haarkoeling stroomt er minder bloed naar de haarwortels zodat er minder cytostatica in de haarvormende cellen terecht komt. Dit vermindert de aantasting van de haarproductie.
Overleg met uw specialist of deze behandeling in uw ziekenhuis mogelijk is en of u daarvoor in aanmerking komt. Bij sommige soorten kanker of zeldzame ziekten waarbij koude niet goed verdragen kan worden, kan deze behandeling namelijk niet worden toegepast. Uw arts kan u daar meer over vertellen.

Het verhaal van Sandra

Sandra kreeg in mei te horen dat haarborstkanker helaas was uitgezaaid. Door de behandelingen was inmiddels meer dan 70% van haar haar uitgevallen. Sandra had voor die tijd een enorme bos krullen en toen ze bij Dierking Haarinstituut terecht kwam kon ze gelukkig meteen al kiezen uit een aantal haarwerken in haar eigen haartype. Sandra heeft de contouren van haar eigen haar nog en het haarwerk sluit dan ook prachtig aan op haar eigen haar, hoe het was voordat het uitviel. Ze is dan ook ontzettend blij met het resultaat en straalt weer zelfvertrouwen uit. Deze zomer heeft Sandra met haar man, hun kindjes en een klein gezelschap van familie hun bruiloft in Italië gevierd. Zoals ze zelf zegt: “om nog herinneringen te maken”. Sandra was samen met haar gezin het stralende middelpunt van een onvergetelijke dag.

Haarwerken

Wanneer wij een collectie haarwerken voor u bestellen, zodat u uit een ruime en bij u passende keuze kunt kiezen, is deze binnen enkele dagen voor u beschikbaar. Heeft u een keuze gemaakt dan reserveren wij het haarwerk voor u tot het moment dat u de pruik daadwerkelijk wilt gaan dragen. Als het haarverlies begint kan het haarwerk geleverd worden. Wij verlenen u alle service. Samen gaan wij op zoek naar het voor u mooiste en meest geschikte haarwerk. Lees ook eens ons stappenplan op deze website.

Snel leverbaar

Haarwerken
Haarwerken
Haarwerken
Haarwerken
Haarwerken
Haarwerken

Collectie mutsjes en bandeaus najaar & wintercollectie 2021/2022