Alopecia Diffusa

Haaruitval problemen

Op deze pagina beschrijven we de meest voorkomende haarziekten en –problemen en de gevolgen. Voor meer informatie en vragen kunt u altijd bij ons Haarinstituut terecht.

Haaruitval

De medische term voor haaruitval is Alopecia. Iedereen kan met deze vorm van haaruitval of haarverlies te maken krijgen; mannen, vrouwen, jong en oud. Haaruitval heeft verschillende oorzaken. Ziektes, medicijnen, stress, ontregeling van de hormonen, erfelijke aanleg en ouderdom kunnen leiden tot (tijdelijke) haaruitval, dun haar, kale plekken of kaalheid. Het tast de gezondheid niet aan en kan soms op den duur verminderen en zelfs genezen.

Haar verdwijnt geleidelijk

Heeft u problemen met haaruitval?

Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.

Wij bieden verschillende oplossingen aan voor problemen met haaruitval. Welke voor u geschikt is, is afhankelijk van meerdere factoren. Samen met u kijken we graag naar de voor u beste oplossing. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.
Dit is een vorm van zogenaamde diffuse haaruitval en wordt ook wel Alopecia diffusa genoemd. Dat betekent dat het haar geleidelijk aan verdwijnt. Er bestaat een acute en een chronische vorm, en het komt vooral voor bij vrouwen. Het kan hormonale oorzaken hebben maar ook ontstaan door suikerziekte, schildklierziekten, chronische huidziekten, en een aantal systemische ziekten. Ook geneesmiddelen kunnen van invloed zijn op deze geleidelijke vorm van haaruitval. Het goede nieuws is dat het vaak spontaan overgaat, het minder goede nieuws is dat het soms langere tijd kan duren.
Alopecia Diffusa
Alopecia Diffusa
Alopecia Diffusa
Alopecia Diffusa