Alopecia Areata

Pleksgewijze kaalheid problemen

Alopecia Areata is pleksgewijze kaalheid. De plekken waar het zich voordoet, zijn vaak rond of ovaal van vorm. Op deze plekken valt al het haar uit. Het verschilt per persoon of de haarwortel zelf ook uitvalt, of dat alleen het haartje uit valt. Als dit laatste het geval is, herstelt het zich vaak spontaan binnen enkele tijd. Meestal is het nieuwe haar wel wat lichter van kleur. Dit betekent dat men eigenlijk altijd het natuurlijke beloop zou moeten afwachten.
De grootte van de plekken kunnen erg verschillen. De haarziekte kan zich echter ook manifesteren in andere behaarde huidgebieden, zoals wenkbrauwen, baard, oksel en schaamhaar. Het verloop van de uitval is onzeker. De haren vallen uit zonder dat je het merkt.
De haaruitval bij Alopecia Areata wordt veroorzaakt door een haarwortelziekte. De haarwortel wordt ziek en valt uit. Waarom dat gebeurt, is niet bekend. Men denkt dat de weerstand in het lichaam een belangrijke rol speelt. Wanneer het afweersysteem verstoord is door bijvoorbeeld een infectie of ziekte, kan het afweersysteem stoffen produceren die tegen de haarwortel zijn gericht. De haarwortel wordt ziek en valt uit.

Heeft u problemen met pleksgewijze kaalheid?

Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.

Wij bieden verschillende oplossingen aan voor problemen met haaruitval. Welke voor u geschikt is, is afhankelijk van meerdere factoren. Samen met u kijken we graag naar de voor u beste oplossing. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.
Alopecia Areata
Alopecia Areata
Alopecia Areata
Alopecia Areata