Alopecia Androgenetica

Haaruitval problemen

Op deze pagina beschrijven we de meest voorkomende haarziekten en –problemen en de gevolgen. Voor meer informatie en vragen kunt u altijd bij ons Haarinstituut terecht.

Alopecia - Haaruitval

Ik heb haaruitval, wat kan het zijn?
Alopecia betekent haaruitval. Iedereen kan met deze vorm van haarverlies te maken krijgen; mannen, vrouwen, jong en oud. Haaruitval of verlies van haarheeft verschillende oorzaken. Ziektes, medicijnen, stress, ontregeling van de hormonen, erfelijke aanleg en ouderdom kunnen leiden tot (tijdelijke) haaruitval, dun haar, kale plekken of kaalheid. Het tast de gezondheid niet aan en kan soms op den duur verminderen en zelfs genezen.

Alopecia Androgenetica

Heeft u problemen met haaruitval?

Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.

Wij bieden verschillende oplossingen aan voor problemen met haaruitval. Welke voor u geschikt is, is afhankelijk van meerdere factoren. Samen met u kijken we graag naar de voor u beste oplossing. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.
Mijn haar wordt steeds dunner
Lijkt het wel dat uw haar steeds dunner wordt, vooral bij de scheiding? U ziet bijvoorbeeld steeds meer haren in het doucheputje of op uw hoofdkussen?Deze vorm van haarverlies of haaruitval komt bij vrouwen regelmatig voor, vooral na de overgang. Dat heeft te maken met erfelijke gevoeligheid voor het hormoon dihydroxy-testosteron (DHT). U krijgt het via de grootvader aan moederskant. Nieuwe haartjes vallen steeds sneller uit en blijven uiteindelijk helemaal weg. Als de haarzakjes uitgeput raken na een keer of twintig een nieuwe haar aangemaakt te hebben, houdt het op. Het is niet gevaarlijk, maar u kunt er wél behoorlijk onzeker door worden. De meeste mannen krijgen hiermee in de loop der tijd te maken, maar bij hen begint het vaak bij kaalheid op de kruin en bij de slapen. Met voeding of levensstijl heeft deze vorm van haaruitval niets te maken. Zelfs iemand die kerngezond is, even goed zijn haren verliezen. Een schildklier die slecht functioneert, gebrek aan ijzer, stress, medicijngebruik of problemen met de hormoonhuishouding, kunnen wel haaruitval veroorzaken. Het is belangrijk dat deze mogelijke oorzaken worden uitgesloten, maar vaak lukt het ook niet om erachter te komen wat de oorzaak is. Maar camoufleren van dit probleem is gelukkig makkelijker dan u denkt!
Alopecia Androgenetica
Alopecia Androgenetica
Alopecia Androgenetica
Alopecia Androgenetica